Dispozice a vybavení

Chalupa nabízí pohodlné ubytování pro 14 osob v 6 ložnicích. S ohledem na komfort a soukromí našich hostů se pronajímá výhradně jako celek. K využití jsou bohaté společenské prostory, venkovní sezení s grilováním, uzavřená zahrada, soukromá sauna a mnoho dalšího.

Naším cílem je poskytnout ideální zázemí větším rodinám a skupinám známých, kteří chtějí společně trávit volný čas, ale zároveň ocení dostatek vlastního soukromí a klidu. Prostor je vhodný pro rodinné dovolené, pořádání oslav, či relaxační pobyty.

PŘÍZEMÍ
Společenské prostory

V přízemí se nachází společenská místnost s velkou farmářskou kuchyní, která je propojena s venkovním sezením s grilem a uzavřeným vstupním prostorem s výhledem do zahrady. Původní klenutý průjezd je vybaven podlahovým vytápěním a díky prosklené stěně do zahrady je příjemným místem k lenošení a hraní pro děti, zejména když se nevyvede počasí. Kuchyň je vybavena krbem a plnohodnotným zázemím pro společné vaření ve větší partě.

Studio apartmán pro 2 osoby

V přízemí se dále nachází jeden samostatný apartmán s vlastní kuchyňkou a příslušenstvím. Protože k němu vede pouze jeden schůdek, je vhodný i pro seniory se sníženou pohybovou schopností.

K dispozici je zde masivní manželská postel, kuchyňský koutek, koupelna s příslušenstvím, sprchovým koutem a pračkou.

1. PATRO

První patro je navrženo jako prostor k odpočinku. Lze ho využít jako 5 samostatných ložnic a sdílet společenskou místnost, nebo je možné prostor zabydlet jako dvě oddělené jednotky o třech a dvou ložnicích. Každá má vlastní koupelnu a WC.

Rodinný apartmán pro 8 osob (+2 děti)

ložnice č. 1

Manželská postel pro dva + dětská postýlka ca. do 12 let věku. Výhled do zahrady.

ložnice č. 2

Dvě samostatné postele s možností spojení, denní lenoška, dětská postýlka s mřížkováním pro miminka. Krbová kamna.

ložnice č. 3

Kouzelná palanda pro dva s výhledem do zahrady.

Společenská místnost

Lednice, presovač, barové zázemí s umyvadlem, rozkládací jídelní stůl a pohovka, kterou lze využít jako pohodlnou přistýlku pro dva.

Společenskou místnost lze uzavřít a využívat pouze v rámci této jednotky, nebo ponechat k dispozici ostatním s tím, že je od ložnic stále oddělena dalšími dveřmi.

Koupelna s příslušenstvím.

Rodinný apartmán pro 4 osoby (+ 2 děti)

ložnice č. 1

Dvě samostatné postele s možností spojení, dětská postýlka s mřížkováním pro miminka, jídelní stolek.

ložnice č. 2

Dvě samostatné postele s konfigurací do L. Výhled do zahrady. V pokoji je uskladněna dodatečná rozkládací cestovní postýlka pro miminka.

Koupelna s příslušenstvím.

Ostatní informace

V domě celkem k dispozici:
4 x koupelna, 4x WC

Vytápění:
Teplo zajištuje bezúdržbové automatické akumulační vytápění s tepelným čerpadlem. Kombinace podlahového a akumulačního radiátorového vytápění. Pro dokreslení atmosféry jsou k dispozici také krbová kamna ve společenské místnosti v přízemí i v prvním patře. Další krbová kamna / gril jsou instalována v kamenném ostění venkovního sezení.

Doprava, parkování:
Parkování u objektu pro 6 aut.

Stravování
Možnost cateringu na akce a zavážky snídaní i denních menu. Nabízíme po dohodě konkrétní služby na míru, včetně zavážky základního denního nákupu. Je možné domluvit i větší akce typu rodinných oslav, zabijaček, výroby klobás, či sýra. Více v sekci dobrou chuť.

Vybavení chalupy
V souladu s koncepcí trávení volného času aktivně, nejsou pokoje vybaveny televizí. Ubytovaní mohou využít venkovní posezení s kamenným grilem a klidnou, uzavřenou zahradu s romantickými zákoutími. Hostům je k dispozici finská sauna se zázemím. Hry a sportovní vybavení vč. stolního tenisu jsou k dispozici. Také je zde možnost využití pramice k projížďce po Lipně. WiFi zdarma.

Výlety, atrakce, zábava
Jsme na Lipně, v CHKO Šumava. K naší obci vede nově zbudovaná cyklostezka, která kromě napojení na hlavní lipenskou magistrálu nabízí projížďku místy, která nejsou turisticky exponována. Objevíte starou Šumavu, zaniklé osady i obce. Nedaleko od Mokré (3km z kopce) je vlaková zastávka Žlábek, odkud se dá i s koly podnikat nespočet výletů do širšího okolí. Jsme uprostřed pastvin se stády krav a koní. Farmy na Lipensku nabízí nejen jedinečné produkty, ale také nahlédnutí pod pokličku každodenní práce, což baví zejména děti. Klid a pohodu šumavských stezek lze snadno zpestřit vodními sporty a atrakcemi, které jsou dostupné v Černé v Pošumaví (2,5km) či vlastně všude okolo Lipna.

Blog at WordPress.com.