O nás

V roce 2019 jsme navázali na započatou rekonstrukci chalupy, kterou jsme si zamilovali, stejně jako naši malou vísku a její obyvatele. Díky tomu byl pro nás lockdown v letech 2020-21 snesitelný, když jsme se na Mokrou dočasně přestěhovali a rozhodli jsme se toto místo dále rozvíjet a sdílet. Proto “DOM – Dále od města” – cítili jsme se tu dále od všeho dění ve městě a v klídku. Rekonstrukci jsme provedli tak, aby vyhovovala potřebám opravdu velké rodiny a poskytovala soukromí i dostatečný společenský prostor. Milujeme tradiční architekturu, kterou jsme v každém ohledu zachovali a respektovali jsme charakter domu i při instalaci moderních technologií, které dnes zajišťují provoz a komfortní ubytování.

Rekonstrukce byla zahájena předchozím majitelem, nadaným architektem, který velice citlivě promítl svou vizi do domu, jež se tehdy nacházel ve smutném stavu. Díky tomu vtiskl stavení neopakovatelný punc tradičního vzhledu a jednoduchosti. Fortelné původní kamenné konstrukce a klenby mohly být beze změn a úprav zachovány. V průběhu přestavby se také ukázaly úžasné prvky, které byly léta zakryty a dům tak postupně nabýval svého původního vzhledu a získával zpět svoji důstojnost.

Také díky sdílení jsme byli schopni dokončit nezbytné technické projekty a zajistit celoroční provoz se zapojením místní komunity. Proto si našich hostů velice vážíme a snažíme se udržovat ceny ubytování na dostupné úrovni. Naším cílem je vybudovat a udržovat milé místo ve stylu života Dále Od Města, kde se všichni budou cítit dobře a najdou co hledají.

Blog at WordPress.com.