… připravujeme…
Zapojte se do domácí výroby klobás, sýra, nebo si oživte kulinářské taje české klasiky. Od školy čepování piva a degustace vína, po tradiční českou zabijačku.
Takhle se tu nedá zhubnout
Domácí výroba klobás
Co si tak udělat domácí klobásy podle vlastní chuti? Nečekejte, že to bude snadné. Zapojíte se do mletí masa, pečlivě vybraného z místních ekologických farem, dochucování, nadívání do střívek a uzení.
Škola čepování
Říká se, že sládek pivo vaří a hospodský ho dělá. A je to tak. Domluvte si soudek podle nás nejlepšího piva co se kdy uvařilo, budvarského kroužkovaného ležáku a nechte se zasvětit do tajů péče o pivo a techniky čepování. Nahlédněte pod pokličku technologie vaření piva. Škola čepování probíhá v hospodě na Radslavi (4 km), občerstvení a transport zajištěn.
Česká klasika
Co se takhle na víkend ponořit do tajů české kuchyně? Každý má svůj osvědčený recept, ale je přece tolik variací. Kraj od kraje, rodina od rodiny. Dejme tomu čas a zkusme se na tradiční českou kuchyni podívat z jiné perspektivy v moderním a klasickém pojetí. Suroviny hrají prim a je tu hodně o čem přemýšlet při samotné přípravě.
Degustace vína
Pravda, neumíme to jako na Moravě, jsme tady spíš na pivo. Nicméně učíme se v tomto směru rychle a rádi. Přidejte se k ochutnávce vybraných vín a poodhalte tajemství chutí a výroby vína.
Výroba sýra
Tak k tomu jsme se dostali poprvé v českém Banátu v Rumunsku. A děje se to už i na Mokré. Výroba sýra je zajímavá tím, že se dá z mála vytvořit skutečně hodně. Chuti a nápadům se meze nekladou. Opět využíváme místní suroviny a s ohledem na sezónnost si hrajeme s tím, co zrovna roste a propůjčí našemu sýru neopakovatelnou chuť daného okamžiku.
TIP: využijte naši bylinkovou zahrádku a skliďte co se hodí podle chuti a nálady.
Zabijačka na Mokré
Královská disciplína.
Domluvíme vám vepříka z místních chovů a budete u všeho od začátku do konce, na kterém vás čeká nejen bohatá výslužka, ale také hodně radosti z dobře odvedené práce.
Profesionální řezník je k dispozici aby vás provedl celým procesem tradiční české zabijačky. A ano, nosí hadovku.
Ráno moudřejší večera
Dopřejte si snídani podle vlastního gusta.
Pečeme
Nejen klasické české buchty, ale i roztodivné výtvory inspirované zejména francouzskou kuchyní.
Pro potěšení chuťových pohárků a dodání energie na cesty.
Zamluvte si kulinářský zážitek podle vlastních představ
Naše mňam akce jsou připraveny vždy na míru a v rukou zkušených gastronomů. Ceny se domlouvají podle konkrétního požadavku a napřímo s poskytovatelem služeb. Obvykle se cena skládá z množství poptávaných surovin a časové náročnosti na přípravu.